Litteratur

 
 
chasing-the-scream-3.png

Hari, Johann - Chasing the Scream

I denne bestselgeren beskriver Johan Hari narkotikapolitikkens historie, hva rusmisbruk er og hva som gjør forbudslinjen så skadelig. Om du ønsker å vite hvorfor vi i LEAP ønsker en rusreform, vil denne boken gi deg mange svar.

 
good cop.jpg

Woods, Neil - Good Cop, Bad War

Etter å ha jobbet mange år som undercover-agent i britisk politi, skrev Neil Woods denne boken der han beskriver hva som gjør at han mener politiets innsats forverrer situasjonen, og at den eneste måten å vinne krigen på er å slutte å kjempe. Neil er nå leder av LEAP UK.

 
51Jx3b9SFUL._SX321_BO1,204,203,200_.jpg

Nutt, David - Drugs without the hot air

I denne boken beskriver og sammenligner Professor David Nutt rusmidlers skadevirkninger. Professor Nutt var formann for Storbritannias vitenskapelige råd i rusmiddelspørsmål inntil forskningen hans viste resultater som regjeringen ikke var fornøyd med. Vanskeligst for regjeringen var det at han dokumenterte hvor farlig det lovlige rusmidlet alkohol er. 
Professor David Nutt regnes som en av verdens fremste rusmiddelforskere.

 
8215003605_Christie.jpg

Nils Christie og Kettil Bruun - Den gode fiende

Denne boken handler om narkotikakrigen, og den narkotikapolitikk som føres i Norge og i store deler av verden. 
Nils Christie og Kjetil Bruun er de norske pionerene som så problemene lenge før de fleste andre.

 
51waWfrTeXL._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Dr David R. Bewley-Taylor - International Drug Control: Consensus Fractured

 Her er en bok i serien av bøker om emnet som vi anbefaler. Professor Paul Larsson sier: "Dette er en av mine absolutte favoritter. Skaff den og les den

 
9788215015439_Hauge.jpg

Ragnar Hauge - Rus og rusmidler gjennom tidene

Ragnar Hauge bør hylles for det han har gjort og gjør. Han kom i 1982 med artikkelen "Narkotika, syndebukk eller landeplage" - før Christie og Bruuns bok. Han var en av de ledende i straffelovsutvalget som i 02/03 foreslo avkriminalisering av bruk og besittelse i den nye straffeloven. Her er en ny bok. Professor Paul Larsson :"Han skriver knallgodt!"